dijous, 18 d’octubre del 2012

MAS




M’he trobat a un jove amic, regidor de cultura en un poble petit de la Catalunya central. No combreguem en les idees polítiques. Ell és de una concepció diferent a la meva. No és el meu fill, però ho podria ser. De fet és pastat que ell, crític com ell, disconforme com ell, català com ell. Hem sortit a parlar de política. Suposo que intueix que sóc militant de CDC, mai me n’he amagat, ans el contrari ho he portat amb tota la dignitat i la decència que he sabut. Penso que he estat fidelment crític al seu ideari. Des de 1976 dins del partit, he treballat per Catalunya i desgraciadament molt companys no estan ja amb nosaltres, per poder gaudir d’aquets moments.

Aquest jove polític, amb dues filletes precioses, em recorda a mi mateix fa trenta anys. M’ha dit que aviat tindríem la independència, que votaria a en Mas, que el seu pare no l’havia votat mai i que ell i la seva família tampoc, però que ara tots votarien n’Artur. Que ara no és el moment de votar una altra opció, que li hem de fer confiança...i que després si convé ja s’hi barallaria, però que ara votaria Artur Mas i Gavarró.

M’he posat content i ufanós com un paó estarrufat, i li he dit que jo també votaria ... CIU... És el costum, saps?...

Foto: Francesc Borràs

dijous, 11 d’octubre del 2012

TERTULIÀ

 

A Radio Tiana ahir vaig  fer de  “comentarista” de CiU, juntament amb  companys de ERC, GENT, PP i PSC-PSOE. El guió ja us el podeu imaginar, les properes eleccions al Parlament de Catalunya i s’ha vist a l’acte, i a nivell de poble, quines eren les tendències. Exactament com les del Parlament. No seré jo, el qui critiqui ací les orientacions que no siguin les meves, abans que res sóc demòcrata, o ho intento ser fins el fons de l’ànima. Les altres opcions son tant legitimes com la meva. El debat ha estat tan “apassionant” com tots els altres, però menys... Seria bo saber-ne el resultat, més que res a nivell personal i per alimentar la vanitat que se’ns suposa no hem de tenir. Més enllà, a dos kilòmetres del poble ningú capta l’emissora tianenca i la veritat és que al sortir dels estudis , el carrer estava buit. No hem provocat cap escàndol.
 

Resultat:         Sobirans– independentistes 3
                         Espanyolistes                     2

Ens faltava la Rahola. Jo esperava que algú avui em truqués. Es una qüestió de ego, criticant-me o alabant els meus comentaris  saberuts, que tant ben preparats portava. Ingrats, ingrates. Com és possible que ningú escoltés la radio? Haig de tenir paciència. El camí cap a la independència serà molt llarg... 



 
Ràdio Tiana
Recupera la tertúlia política de Ràdio Tiana, Ara i Aquí, centrada en la convocatòria d'eleccions catalanes anticipades i en els moviments independentistes.