dimarts, 26 de juny del 2012

CARRER ST. PERE MÉS BAIX



La propera... Arc del Triomf. Fa fresca dins del rodalies, i avui estic tranquil, fresquet i sense músics dins del vagó. En baixar de l’andana un cop de calor m’arriba com una bufetada angoixant. És un ajut i agraeixo les escales mecàniques fins dalt la plaça oberta. Es fa la llum i uns turistes japonesos és retraten obrint-se de braços i centrant-se al mig de l’Arc. Decideixo la fresca dels carrers del Barri de Marina, del carrer Sant Pere més Baix. Les olors inunden les meves narius i cervell, de països desitjats mai vistos i mai oblidats.

Tinc set i entro en una botigueta que no hi cap res més i que hi venen de tot. Li demano a la dependenta xinesa i bonica, de disset anys, una botella d’aigua. Ella, amb un català perfecte, em pregunta que com la vull ... si fresca o natural, si amb l’ampolla petita de quart, de mig, de litre i mig o una garrafa més gran. Estic a punt de demanar-li la de petricó, però penso que ella no té perquè aguantar l’inconveniència cultural d’un vell.

Després de pagar només 50 cèntims, li pregunto somrient, que què m’hauria donat si li hagués demanat “una de petricó”. Ella ha fet un rialla triomfant d’orella a orella: - Li hauria donat la d’un quart de litre. Si jo fos més jove, li hauria preguntat a quina hora sortia. 
   

Foto del Google:
djibnet.com
375 × 500 - Sant Pere mes Baix.
 

5 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Carles, quines anècdotes més maques que ens expliques. Bé abans d'explicar-les, les vius i les provoques...

Més jove? si em sembla que la joventut no la perdràs mai, tu! :)

Carles Casanovas ha dit...

Carme, tu vas veura'm molt fotut, ara sóc un home jove de 70 anys, que trisca per per tot arreu. Si, ara tinc ganes de viure!

Assumpta ha dit...

Ei, quina noia més maca!! :-))

La foto és teva? És molt bona!!

Carles Casanovas ha dit...

No Assumpta, la foto és del Google.

Joana ha dit...

Ostres, quina sort has tingut!