dimarts, 22 de maig del 2012

LA DECÈNCIA , ES VAN OBLIDAR DE TANCAR LA PORTA.





Tot passejant pel carrer Unió, davant de “L’Antiga Fonda  Martí”, ens hem trobat en l’àgora del carrer amb vells amics, amb belles ànimes. Feia quasi fred perquè venia la tempesta, oloràvem la pluja i ens esborronàvem per la realitat del nostre país, i, drets al mig de l’antiga carretera volíem trobar una persona, només una, dins del món polític, judicial, sindical, bancari, o fins i tot al cap damunt de l’Estat que fós decent. No l’hem sabut trobar, no creiem que sigui per la nostra miopia política. Tenim la sensació de que no hi és.

El poder els hi ha fet perdre la decència, els diners dels altres els hi han fet ignorar els horitzons, i als ciutadans honestos els hi han furtat la veu i llur  albir. Han jugat indecentment amb tots nosaltres, com vulgars trilers a les Rambles de Barcelona. Mala gent aquets que juguen amb els estalvis, la candidesa, la innocència i la feina dels altres. De tot això alguns en diuen enginyeria financera, nosaltres en diem lladronici.

Com diu en Raimon en la seva antiga cançó:  “No, diguem no, nosaltres no som d’eixe món”.  No podem ni volem esperar. Volem justícia ara, una legalitat ràpida que estigui controlada per persones impol·lutes i gens sospitoses del malbaratament dels diners de tots. Ja sabem el perquè, qui, com i quant ens han estafat; voldríem saber per a demà al matí a l’iniciar-se el dia, quan comencen els judicis, la depuració de responsabilitats i el destí d’aquets malfactors.





 Antiga Fonda Martí: Arxiu familar
Caixa forta Banc d'Espanya: Google




3 comentaris:

Assumpta ha dit...

Ostres, CARLES, fa por aquesta caixa forta... la miro i és com si em faltés l'aire...

Quina llàstima arribar on hem arribat!! :-(

Carles Casanovas ha dit...

Llàstima que estigui buida!

zel ha dit...

Buida com les nostres butxaques.
I a més ens buiden el cor... Colla de brètols, si, nosaltres no som d'eixe món!