dimecres, 14 de maig del 2008

PARÍS

“París tenia l’aspecte trist dels dies lleigs d’octubre; una llum crua queia d’un cel igual que un sostre renegrit. Per les voravies es veien indicis de les pluges de la nit...”
Com m’agrada en Georges Simenon, la trama és important però la descripció que l’envolta és perfecte. No importa quasi bé la historia, hom pot veure París a les set del mati, sens haver-hi estat, però sentint el brogit dels automòbils sobre les llambordes o bé sobre el paviment del quitrà mes lliscant.
Jo coneixia la capital des dels anys cinquanta- nou. Seient de segona amb dret a tornada. Les persones del tren de nit que sortia de l’estació de França, havíem de fer un transbordament a la frontera francesa, amb control de passaports i canvi de trens. Regust de “carbonilla” i amb la il·lusió de fer l’endemà al matí “un café au lait” en el bar de la Gare d’Austerlitz, amb el un croissant encara calent i suaument oliós, cruixent... un croissant francès.
M’agrada el París dels anys 60 amb el misteri que comportava la guerra amb Argèlia... Argèlia, els argelins, les bombes, els atemptats, la por sempre subjacent i difosament present en tots els carrers , monuments i persones. El dia que vaig pujar amb Michèlle a la Tour Eiffel, hi vàrem pujar sols. El dia anterior va haver-hi una amenaça de bomba, però París malgrat el gris, les bombes i Argèlia m’atreia. Jo encara crec que París és la capital del món .
Sempre ens quedarà París... Michèlle.

7 comentaris:

menta fresca, aufàbrega i maria lluisa ha dit...

bon jour, mon ami.
ça va bien?
París mon amour c'est formidable, avanc croissants ou non, c'est mervelleux...
tout a l'heure, je veux pendre mont petit dejeneur....avec des croissants, avec de beurre et avec de café au lait, naturelment.
Je revient demain.....
au revoir Carles.

Carles Casanovas ha dit...

J'ai t'attand...

Joan de Peiroton ha dit...

Vaig néixer i viure a Paris fins a fer 23 anys. Llavors vaig quitar Paris per Estrasborg on vaig romandre 10 anys més abans de mudar-me a Tolosa. No és Paris la ciutat que enyoro sinó Estrasborg. Bé, estic content de passar alguns dies a Paris per veure la família, clar, però no suporto la ciutat, massa gran per a mi. M'agrada poder contemplar un cel ben blau i estic molt content quan torno a casa. El meu somni seria més aviat per Girona.

Carles Casanovas ha dit...

Tens raó, jo tampoc canviaria París per Tiana al costat mateix de Barcelona o per Torroella o L'Escala a Girona. Però París per mi és la Capital del Mon , malgrat en Sarcozi.
Nosaltres en som molt goigjosos de viure veient constantment la Mediterrània tant nostre, mentre els meus gossos borden en el terrat.

Anònim ha dit...

Bonjour I'd like to thank you for such a terrific quality forum!
Just thought this would be a perfect way to make my first post!

Sincerely,
Robin Toby
if you're ever bored check out my site!
[url=http://www.partyopedia.com/articles/strawberry-shortcake-party-supplies.html]strawberry shortcake Party Supplies[/url].

Anònim ha dit...

Hello. My wife and I bought our house about 6 months ago. It was a foreclosure and we were able to get a great deal on it. We also took advantage of the 8K tax credit so that definitely helped. We did an extensive remodeling job and now I want to refinance to cut the term to a 20 or 15 year loan. Does anyone know any good sites for mortgage information? Thanks!

Mike

Anònim ha dit...

[b]hi all, i found this website and wonder if anyone purchased cookbook software from them ?[/b]