dijous, 15 de maig del 2008

ELS MEUS PARES

Tinc davant una fotografia del pare i de la mare, que algun dels meus fills, a tret d’una capsa metàl·lica “arxivadora” i l’ ha deixat sobre la taula de l’ordinador. És una fotografia molt antiga, una imatge dels pares, quant festejaven en el bell mig d’un bosc. El pare l’està mirant fixament a la cara – jo diria que a la boca - , i la mare clarament es fa l’estreta, mirant el terra ple de sima i envoltats de pins i matolls.
La Maria porta un gersei de punt molt maco. Que n’és de maca la mama!. En la foto deu tenir uns 17 anys i fa cara de dir-li en el pare - no em demanis això...!
En Carles amb una mirada amorosa, insistent, l’està pressionant demanant-li que el miri i que probablement el besi una altra vegada. La meva mare era una dona... una noia molt intel·ligent i
gens fleuma, ho va mostrar molt bé després al llarg de la seva dilatada vida, pujant-nos a tots nosaltres i aguantant una guerra i el caràcter del pare. El papa era un home molt visceral, afectuós i molt donat a explosions de geni. Al cap d’uns instants no se’n recordava del perquè s’havia emprenyat. Llavors deia :
-Collons per ço Maria...i normalment callava.

6 comentaris:

menta fresca, aufàbrega i maria lluisa ha dit...

carallot! em fas posar tristona amb aquesta descripció; que daria jo per conservar una cosa com aquesta.
Una abraçada per tú i la dolors i gaudeix de tots els que deus de tenir al voltant de la vostra taula, avui diumenge.
Salut.

Carles Casanovas ha dit...

Gràcies, "principesa del Vallès",com diu el meu amic en Pavaroti. Es.tic content que hagis tornat. Escolta la meva amiga Petula Clarck i tot el que diu.

Abelunimbus ha dit...

Molt maca la foto i molt maca la transcripció del moment. El bosc és tianenc? De quin any estaríem parlant més o menys?

Carles Casanovas ha dit...

Abel, és una suposició, però penso que és feta a Les Planes, prop de Vallvidrera. Jo penso que que per l'edat que representa la mama, uns 17 anys, la foto deu haver estat feta
cap al any 1920 ?.
Veig alguns nimbus cap el Nord-est,
si llampega ja t'ho diré !!

Abelunimbus ha dit...

Déu ni do, anem bastant enrera, tal com emp ensava clar. Les nuvolades molt maques avui també, certament.

Carles Casanovas ha dit...

Abel, equivocat de pelicula,´sortosament t'has. Del temps pas en parlis no. T'acompanyi força convenient és No la caguis que nevará demà no. Que no s'et emporti el tramuntanal vent !!!