diumenge, 21 de desembre del 2008

L'ALL CREMAT


L’all cremat estava molt bo i l’olor enamora, amb un paladar
suau i consistent, encara que després de tant temps,la memòria enganya i no reconeix els sabors del “unclu “en Jaume.
El record és diferent, les vivències no són les mateixes. Hi falta l’ambient de Torredembarra i molts amics que ja no hi són i la joventut, que sempre passa.

La platja de sorra fina. recordo sobre tot, les orenetes i falciots passant cap la vesprada, a ran de terra, xisclant volant pel mig del carrer, mentre els nens demanaven gelats de cucurutxo, amb la galeta acabada de fer i cruixent encara... Oriol, et tacaràs. Ja s’ha tacat, has d’anar en compte nen. Jordi agafa de la mà a ta germana!
Roger cauràs... tarda llarguíssima. I l’escalfor de la dona al llit... un nen plora.


Matinades d’estiu,
xarangues al carrer.
All cremat a la cuina,
vapors de records
que s’esvaeixen,
en el vent de llaveig,
ran de la mar ,
sobre la salabror
humida de la sorra mullada.
D’on surten les sirenes.

Gust a sal,
olor a mar,
esgarrifances de desig,
temps de quimeres i futurs.

En Salvatore Adamo
cantant per la radio...
"sapore di mare"...
temps enyorat,
temps retrobat.

Els teus llavis humits,
t’estimo mentre
el meu nét en Quico,
assaja una Nadala.

BON NADAL. BLOGAIRES !!!

13 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Uix! quina barreja de sensacions! L'oloreta tan bona, l'aspecte fantàstic, les enyorances d'altres temps i finalment el Bon Nadal!

Per a tu també, Carles.

Carme Rosanas ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
menta fresca, aufàbrega i maria lluisa ha dit...

estic d'acord amb la carme, quantes sensacions a l'hora i totes, a quina més bonica...barreja d'estiu amb hivern, curiós. Bon Nadal i records per la Dolors.

rebaixes ha dit...

Que deu ser una fantasia lo del all cremat. I ens heu desgranat tantes sensacions a quina més bona........ i el nen plora i Bon Nadal, Que el tingueu i tinguem amb armonia... Que vagi tot bé.
Anton.

zel ha dit...

Bons dies, bona vida, bons moments que mai acabin per tu, Carles, i pels qui t'estimes!

Assumpta ha dit...

No n'he probat mai, però té un aspecte magnífic!! Mmmmmmmm :-))

BON NADAL!!!

Anònim ha dit...

Jo esperava que ens comunicaries la recepta de l'all cremat i res de res. Te la guardes gelosament per a tu. Tan bo que deu ser. Jo he menjat all escalivat, però, tinc la impresió que és millor l'all cremat. Que la Dolors ens comuniqui la recepta.
BONES FESTES US DESITJO BEN CORDIALMENT.
Jacin de Cal Pèsol

Anònim ha dit...

PUNYETERO UNA VEGADA MÉS!!!
Aquest matí una bona peixetera m'ha explicat l'enigma de l'all cremat. D'all, si, però, no massa. El més important és el rap, la rascasa, el palangre, el calamar, els llagostins i el sofregit. Chup, chup i un bon vi blanc del Penedès.
Qui m'ho havia de dir que sota aquest nom enigmàtic, s'hi amagava una bona caldereta de peix.
Jacint de Cal Pèsol

merike ha dit...

Bon Nadal a tothom!!!!

el meu fill, 8 anys - Nadala en fines - Free MP3 Stream on IMEEM Music

Tere Balañà Fotografia ha dit...

Bon Nadal, Carles.

Carles Casanovas ha dit...

Pax Vobis a Les Borges del Camp. A la
teva Tiana, al teu Maresme un temps
preciós. Pau, pau, pau,....

Anònim ha dit...

You these things, I have read twice, for me, this is a relatively rare phenomenon!
Personalized Signature:常州麻将,常州三打一,常州攻主,常州斗地主,常州4人升级

Anònim ha dit...

You these things, I have read twice, for me, this is a relatively rare phenomenon!
fishing net