diumenge, 2 de juny del 2013

L’OU COM BALLA
Va ser un dia magnífic, un dia rodó, un dels tres dijous que “relussen más que el sol”. La festa del Corpus, que ha perdut el caràcter religiós (abans era Festa de Guardar), ha estat restituïda per la societat civil a Barcelona, amb tota la seva modèstia i el seu esplendor. Al Cap i Casal no hi cabia més gent. Passejant, rient, festejant, estimant i olorant els dolços flaires d’una Barcelona, per fi, neta de pixums. Tothom tenia un sortidor i un ou per fer ballar. L’Alcalde Xavier Trias es passejava amb nosaltres i donava un to de normalitat a una festa que havia perdut una part de llur bellesa. Des de l’Església de Santa Anna cap a l’Ateneu, claustre de la Catedral, a l’Arxiu de la Corona d’Aragó, la Casa de la Ciutat... feia més o menys el mateix trajecte que nosaltres. Ens l’anàvem trobant.
Batlle, que em segueix?... ha, ha, ha... si noi. De on ets? ... de Tiana Xavier... de Tiana. Bon país... si Trias... tu ets de Barcelona, oi?...  Au, fem-nos una foto. Em va sorprendre que fos tant alt; més tard es trobaria amb el merder i els xiulets als Prínceps de España al Liceu. Segur que no va ser tant agradable.
Diu el fullet informatiu de la festa del Corpus 2013, que la tradició de l’Ou com balla ve de l’any 1637. Jo recordo que en els temps del franquisme, ja havia visitat el claustre de la catedral, amb l’ou, les tretze oques cridaneres, i la gent que embadalida miràvem el ball. Ara érem més, però que  molta més gent. Una riuada d’emocions que gaudia d’un dia preciós. A l’Ateneu el bust en bronze d’en Josep Pla mirava l’ou amb esguard encuriosit. No cau, Josep, no cau... I si queia tornava a surar entre l’aigua i l’espai eternal d’un jorn perfecte.Fotos: Francesc Borràs
    

1 comentari:

Assumpta ha dit...

En Trias és una de les meves "debilitats" Convergents ;-)) el tinc per un home intel·ligentíssim!

Per cert... com és que no t'has apuntat encara?? Et passo la info :-)
CADENA DE BLOGS PER LA INDEPENDÈNCIA


Hem tingut una idea!

Tal com hi haurà la cadena humana per la independència, també volem fer una “cadena de blogs”. Tots els bloguers que vulguin participar es poden apuntar en el Blog creat expressament per l’esdeveniment (només cal deixar un comentari manifestant la voluntat de participar):

http://cadenablogs-11setembre2013.blogspot.com/


Al blog, hi ha una pestanya on, per rigorós ordre d'arribada es va apuntant tothom que vol participar en aquesta gran "enllaçada" de blogs “. És aquesta:

http://cadenablogs-11setembre2013.blogspot.com/p/ordre-dels-enllacos.html

I què hem de fer? La setmana de l’11 de setembre (des del 9 fins al 15) publicarem un post, cadascú al nostre blog, sobre Catalunya (des del punt de vista que vulguem: poètic, reivindicatiu, gastronòmic, imatges...) i, en acabar l’ escrit, posarem una frase tipus "i la cadena continua aquí..." i un enllaç que porti al blog següent a la llista (si jo sóc el 42, doncs el 41 enllaçarà el meu blog i jo enllaçaré el 43)

Ja està, no cal fer res més. Així uns ens anirem enllaçant als altres fins a fer una llarga cadena de blogs per la independència... T'hi apuntes? :-))