dimarts, 3 de gener del 2012

DE TIANA A LA PLAÇA DE CATALUNYA


He baixat fins a Montgat, feia fresca. El tren no m’ha fet esperar, podríem dir que quasi m’esperava. La platja està deserta i ve cap a mi, mentre el tren accelera. El sol s’està acotant, el blau s’il·lumina i fosqueja. Tot trontolleja, arribem a Badalona, després de L’ANÍS DEL MONO. La Fecsa aturada, guarda les tres xemeneies, mentre el Tram espera per anar-se’n fins al Zoològic, al Poble Nou.

Una veïna de llavis carnosos, bella, no vol ocultar que és indú, mentre mira el Besòs per la finestra, que per fi baixa net. Unes cases en runes anuncien “Casa en Venda”, segur que de moment ningú la comprarà. Coses del “Marketing”. El tren afluixa, quasi és para... propera estació El Clot- Aragó, correspondència amb... es fa fosc de cop, entrem a les tripes de Barcelona. El veí davant meu, fa cara de mestre d’escola. Llegeix un llibre de plàstic i riu com un foll. Una xinesa al seu costat parla a una màquina que en diuen Mòbil. Una peruana tenyida de rossa, no sé que fa amb una cosa que en és diu Black Berri. Passeja l’index per un vidre.

Dues noietes mores, bellíssimes, amb uns mocadors que en diuen hijab, amaguen els seus cabells, orelles i colls, ben embolicades. Arribem a Plaça de Catalunya, ens aixequem. Les mossetes porten uns pantalons arrapats, més ja no pot ser. Jo me les miro, fan molt de goig. Elles saben que ens les mirem: El mestre i jo... Somriuen i jo també.

En el seient de l’esquerra, un jove amb estètica batasuna, ni se les mira. Jo crec que és una descortesia. Elles ho veuen i s’agafen del braç mentre baixen a l’andana.

Ara, a casa, davant d’això que es diu ordinador, estic pensant que m’han canviat el país, però que no me’l canviïn, ja m’està bé. Aquest estiu passat m’agradaven les russes, avui m’han agradat les marroquines. Com diria la meva àvia andalusa, “virgencita, virgencita, que me quede como estoy Sóc massa vell per aquestes tonteries. Però...

Del Google:

A prop del port

La meva foto
Fotografia. Edición gráfica. Comunicación. Estrategia y Gestión contenidos web 2.0.
En aquest bloc trobareu noticies i imatges de Badalona en general i en particular de la zona del Front Maritim i el Port. Passat, present i futur. Viurem l'evolució i transformació de la façana marítima de Badalona i dels barris que l'integren.